Zimovanje VV 2019

Volčiči in volkuljice smo letošnje zimovanje preživeli v toplem brlogu v Otaležu, pod vodstvom enega in edinega Baden Powell-a.

Naša pustolovščina se je pričela na Brezovici, od koder smo se na pot podali z velikanskim avtobusom. Ta nas je varno pripeljal do cilja, kjer nas je že nestrpno pričakoval Bi-Pi! Spoznali smo tudi njegovo ženo Olave in sestro Agnes. Bi-Pi nas je podučil v številnih skavtskih veščinah, že prvo noč pa smo mu priskočili na pomoč pri obrambi mesteca Mafeking. Napadli so nas namreč strašni Buri! Z iznajdljivostjo in pogumom smo mestece uspeli ubraniti do prihoda konjenice.

Urili smo se v orientaciji in vsaka gruča se je podala na lov, kjer je izvedela zanimive podatke o vasici in njenih prebivalcih. Izdelovali smo tudi bakle, nato pa se zvečer kot krdelo z njimi odpravili na pohod. Veliko smo se naučili še o prvi pomoči in ogledništvu. Bili smo tudi ustvarjalni! Čisto sami smo si izdelali svojo igro Joungle Speed v povečani obliki, in pripravili mnogo nastopov za veseli večer. Po 3 dneh se je naše druženje približalo koncu. Kot odgovorni skavti smo pred odhodom brlog pridno očistili in se poslovili od Baden Powell-a, nato pa odhiteli v objeme naših družin polni zanimivih zgodb in dogodivščin!

Dober lov!

Več slik z našega zimovanja si lahko ogledate na spodnji povezavi: https://photos.app.goo.gl/LXojuNYLxeVpS3GWA


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.