Volčiči in Volkuljice

PREDSTAVITEV

Volčiči in Volkuljice smo združeni v krdelu, ki se glede na število volčičev deli na več manjših skupin, ki jih imenujemo gruče. Z gručami se naši najmlajši skavti naučijo dela v skupini in dobijo svoj občutek identitete in pomembnosti vsakega člana posebej, ki drugače v krdelu mogoče ni tako izrazita. Vodniki gruč so po navadi najstarejši in najbolj izkušeni volčiči, katerih naloga je, da pomagajo mlajšim pri opravljanju njihovih dolžnosti.

Veja VV je starostno najmlajša veja v našem stegu in volčiči so stari od 8 do 11 let.

Krdelo se srečuje na tedenskih srečanjih, kjer skupaj s Starimi volkovi spoznavajo džunglo, njene prebivalce ter njene skrivnosti.

MOLITEV VV

Gospod, naj te srečam v vsakem  jutru in večeru, 
v vetru in soncu, sredi trav in studencev, gozdov in planin.
Naj te ljubim v vsakem človeku in ti ostanem zvest v svojih dolžnostih.
Amen.

TABORJENJE

Tekom leta se volkovi odpravimo na tri večdnevne dogodke: jesenovanje, zimovanje in poletni tabor. Na jesenovanju novi volčiči prvič doživijo Skalo posveta, na kateri jih uradno sprejmemo v krdelo, na zimovanju spodbujamo osebno napredovanje v medsebojnih odnosih in odkrivanje lastnih sposobnosti, na poletnem taboru pa skupaj zaključimo skavtsko leto in se poslovimo od volkov, ki so pripravljeni na napredovanje v naslednjo vejo.

SIMBOLIKA

Geslo volčičev in volkuljic je: KAR NAJBOLJE!

Med seboj pa se pozdravljamo s pozdravom DOBER LOV.

Barva veje VV je rumena. Naš zavetnik je sv. Frančišek Asiški, ki goduje 4. Oktobra.

Brezovško krdelo se imenuje Krdelo neustavljivih volkov s 26 volčiči, ki se delijo v belo, črno, rjavo in sivo gručo z njimi pa je 5 Starih volkov.