ZIMOVANJE VOLČIČEV 2017

Zimovanje VV; 27. - 29.1.2017 - Godovič

V petek smo se volčiči zbrali na parkirišču pri cerkvi, kjer smo nestrpno pričakovali avtobus, ki nas je nato popeljal proti Godoviču. Ko smo prispeli na končno lokacijo, nas je tam že čakala Akela, ki nam je povedala, da nas palček David vabi, da vikend preživimo v njegovi hiši. Palčki se dobro skrivajo pred ljudmi, zato smo v palčjo deželo odšli z zavezanimi očmi.

Takoj po prehodu skozi portal smo spoznali samega palčka Davida, njegovo ženo Liso, njuni vnukinji Sabino in Suzano ter zvestega lisjaka Švista. Po kratki predstavitvi palčjega življenja so nas že sprejeli v svoje domovanje. Isti večer smo si izdelali svoje kape in tako postali skoraj pravi palčki.

Naslednji dan smo raziskovali okolico, najprej sami nato pa so se nam pridružili tudi David, Lisa in Švist ter nam pokazali nekaj živalskih sledi. Naučili smo se tudi narediti zasilno zavetje, če bi nas kdaj ujela tema še preden bi se uspeli vrniti v domače zatočišče. Palčki zelo radi izdelujejo uporabne stvari. David nam je pokazal, kako iz stare, prazne konzerve narediti lanterno. Doletela nas je tudi velika čast, saj nam je palčji kralj zaupal v varstvo svoj zaklad. Za zaklad so slišali tudi troli, ki so nam ga poskušali ponoči ukrasti, a smo ga uspeli dobiti nazaj.

Po dolgi noči smo si želeli tudi dolgega počitka, pa ga nismo dobili, saj palčki radi vstajajo že zgodaj. Ker smo bili gostje v tuji hiši, smo se potrudili in po svojih najboljših močeh pospravili, kar smo razmetali. Nato smo se oblekli v zimska oblačila in se šli dričat po snegu. Bližal se je konec našega bivanja zato smo se skozi portal vrnili nazaj v naš človeški svet.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.