Zimovanje NoPP 2020

Zimske počitnice so se končale NOPP-jevci pa smo izkoristili še zadnje proste dni in se odpravili na zimovanje.

Pričeli smo v petek, 21. 2., ob 9.00 z zborom pred gostilno Bitenc na Toškem čelu. Do cilja nas je čakala še kar dolga pot, zato smo vzeli ruzake na rame, zemljevide v roke in pot pod noge.


Pot nas je peljala čez hribe in doline, sonce je toplo žarelo in ob poldnevu je bil že čas za kosilo. Razdeljeni po parih smo si skuhali tipično skavtsko kosilo, makarone z ragujem. Sledilo je krajše poležavanje na travi, sončenje in pogovori. Seveda pa je vsega lepega enkrat konec in čas je bil, da se odpravimo proti cilju, v kraj Žlebe. Po krajšem času hoje smo zagledali končno točko, hrib na katerem je stala cerkev Sv. Marjete. Kmalu je sledila večerja, veseli večer, petje in igra.


Naslednje jutro smo se prebudili v svež in jasen dan. Po zajtrku smo se kot pravi popotniki in popotnice odpravili na služenje k bližnjemu kmetu. Z veseljem nam je ponudil delo in pa grablje v roke. Po končanem grabljenju travnikov nam je kmet velikodušno ponudil malico. Čas je bil za vrnitev v hišo in kuhanje kosila. Kmalu po kosilu nas je obiskal duhovnik g. Miro Šlibar, imel katehezo in kasneje tudi sveto mašo. Preostanek večera smo namenili zabavi, medsebojnemu povezovanju in pogovorom.


V nedeljo, 23. 2. je bil pred nami še zadnji dan zimovanja. Vsi še malce neprespani smo začeli pospravljati hišo in se pripravljati na odhod. Pred kosilom smo preizkusili naše športne sposobnosti z igro bejžbol in v njej neizmerno uživali. Kmalu po kosilu smo zapustili Žlebe in se odpravili domov.

Katja Jerina

Več fotografij najdete na povezavi: https://photos.app.goo.gl/Ljby3gQGpbCkmG5v8

Objavljeno v Popotniki in popotnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.