Zimovanje klana 2019

Klan je odšel na zimovanje in odkrival lepote Gorenjske.

Zimovanje smo pričeli 18.1. 2019 na Brezovici. Žal smo se zaradi različnih dolžnosti, šole in drugih vmesnih dejavnikov skupaj zbrali šele pri večerji v Bohinju, kjer smo zimovanje tudi uradno začeli.

Večer je bil bolj na »izi« in ne preveč prenatrpan z programom….tako smo po nekaj urah glasbe, taroka in drugih iger ta večer v poznih urah zaključili.

Skavt je vedno pripravljen na nove dogodivščine in izzive in tako smo tudi mi vstali že ob zgodnih urah, da bi lahko čim bolje izkoristili dan. Po telovadbi in zajtrku smo odšli malo na sneg. Tam smo ponovili in tudi naredili bivake, kjer bi najbolj drzni lahko tudi prespali vendar se topli postelji ter zakurjeni peči nihče ni odrekel. Po tem smo odšli na pohod okoli jezera. Pot ni bila težka in z lahkoto smo o prehodili (nekateri tudi malce preplavali).

Po vrnitvi z izleta je sledilo kosilo ter malce programa. Vse do večera smo imeli prosto malce pred večerjo pa je sledil sprejem novincev. Bosi so mogli recitirati molitev, po tem pa starejšim pripraviti večerjo. Kot profesionalci so nas povabili v picerijo in nam postregli z rakavimi picami, nutelo z napolitankami ter sveže iztisnjeni pomarančni sok.

Po večerji pa je vzdušje postalo malo resnejše, saj je sledila izbira imena za naš klan ter pa listina klana. Tako smo se preimenovali v Klan 125g, listino pa smo pozneje tudi svečano podpisali ter od molitvi ter petju pesmi zaključili drugi dan zimovanja.

V nedeljo smo zopet zgodaj vstali, potelovadili in pozajtrkovali ter čim več pospravili ter se čimprej odpravili k sveti maši. Odšli smo v Srednjo vas nad Bohinjem kjer smo se po maši malce zabavali z Martinom Golobom. Po vrnitvi v hišo je sledilo pospravljanje ter kosilo. Tako se je naše zimovanje tudi zaključilo.

Več slik si lahko ogledate na povezavi: https://photos.app.goo.gl/ySPFjqKzANKsDxot8

Objavljeno v Popotniki in popotnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.