Zimovanje IV 2020

Barjanska četa se je 7. februarja 2020 odpravila na Zimovanje. Vikend smo preživeli med koreninami pri palčku Davidu.

Po mnogih prehojenih kilometrih in pevskem večeru smo dobro spali in prebudilo nas je lepo sončno sobotno jutro. Voditelji so nam po zvočniku predvajali pesem, da smo se zbudili. Čez nekaj minut smo se zbrali zunaj za jutranjo telovadbo. Ko smo prišli nazaj v hišo, nas je čakal zajtrk. Vsi veseli smo se zbrali v jedilnici. Po zajtrku smo imeli štirideset minut časa, da smo se pripravili na ocenjevanje. Ko se je čas iztekel, smo na hodniku čakali na vrsto in kar dobro smo se odrezali. Po ocenjevanju smo se zbrali v skupnem prostoru. Najprej smo peli. Potem so prišli palčki in opazili našega lisjaka Švisa, ki je zbolel, ker so mu troli nastavili strup. Palčki so hitro vedeli, da so mu troli nekaj hudega naredili. Palček David se je spomnil zdravila, vendar ni imel prave zdravilne rastline. Vedel pa je, kje raste. S tem smo pričeli naš izhod.

Preden smo odšli, so nam povedali, da si bomo morali na cilju s pomočjo namigov poiskati in skuhati kosilo. Vzeli smo potrebne stvari za kuhinjo in se podali na pot. Vsak vod je dobil tudi zemljevid, na katerem je bilo označeno, kje se nahaja zdravilna rastlina. Odpravili smo se okrog desetih in morali smo priti nazaj do štirih popoldne. Hodili smo dolgi dve uri in vmes smo skuhali za kosilo makarone, ki smo jih morali prej najti. Namig je bil čisto lahek in nismo dolgo iskali. Našli smo tudi zdravilno rastlino, ki bo pozdravila Švisa. To je bil žajbelj. Prve so se vrnile k hiši srne in želve, drugi so bili buldogi in risi, ki so malo zamudili. Zadnje so prišle nazaj kune, ki so tudi zamudile. Spet smo se zbrali v skupnem prostoru in imeli najprej delavnice, potem pa večerjo. Jedli smo ajdove žgance in v mleku so bile rozine. Če si pojedel vsaj pet žlic žgancev, si dobil palačinko namazano z nutelo. Jaz sem dobil dve palačinki, ker nisem pojedel veliko žgancev. Po večerji smo imeli zabaven veseli večer, pri katerem smo še najbolj trpeli novinci. Bolj sem se zabaval, ko so trpinčili novinke kot takrat, ko sem bil na vrsti sam, saj sem bil edini novinec med fanti. Spat smo šli res pozno in zjutraj sem bil pošteno zaspan, ko so nas čisto prehitro voditelji prebudili z igranjem in pesmijo.


Nedelja se je začela z jutranjo telovadbo in sveto mašo. Dopoldne smo spakirali nahrbtnike. Po kosilu smo delali protistrup, da bi pregnali trole in ne bi več napadali palčkov. Imeli smo precej težav, a nam ga je na koncu uspelo narediti. Popoldne smo igrali roverčka. Ta igra je bila lep zaključek, moja skupina pa je zmagala. Hura!!! Nato nas je čakala hoja do avtobusne postaje in pot domov. Na avtobusu bi prav rad malo spal, pa nisem mogel, saj smo za zabavo peli in čas je hitro minil. Tudi celo zimovanje je prehitro minilo, čeprav sem moral pomivati posodo in vem, da bom poleti na taboru imel še več dela.  

 

Luka Cerjak

 

Več fotografij lahko najdete TUKAJ!

Objavljeno v Izvidniki in vodnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.