Zimovanje IV 2019

Barjanska četa se je v petek, 1.3.2019 odpravila na zimovanje v Davčo. Vikend smo preživeli na cesarskem dvoru, kjer smo spremljali hrabrega Martina Krpana.

Izvidniki in vodnice smo se ob 17ih zbrali na župnijskem parkirišču, kjer je bil sklican kvadrat. Nato smo naložili nahrbtnike na avtobus in se odpeljali proti Davči. Zadnji del poti smo, tako kot je v navadi, prehodili in po strmi ter naporni poti končno prispeli do cilja. Ko smo prišli do župnijskega doma smo si ogledali igrico o Martinu Krpanu. Po končani igrici smo se razpakirali in odšli na večerjo. Bila je zelo dobra, vendar jo je bilo malo premalo. Ker je bila že pozna ura smo hitro začeli z veselim večerom in zapeli kakšno pesem. Potem smo zmolili in odšli k počitku.

Sredi noči so nas zbudil, ker smo morali pomagati obupanemu cesarju, ki je v boju z Brdavsom izgubil še enega svojih najboljših mož. Nato se je spomnil na Martina Krpana in poslal ponj. Zaradi neljubega dogodka z mejači smo na nato pomagali Martinu priti nazaj do svojega tovora, opravili nekaj nalog in odšli nazaj spat. Zjutraj smo se zbudili in odšli na jutranjo telovadbo, potem pa na zajtrk. Ko smo pojedli, smo imeli čas za zadolžitve in sledilo je ocenjevanje. V slovesnem kvadratu smo nato dvignili zastave in zapeli skavtsko in slovensko himno. Nato smo se odpravili na izhod. Ob vrnitvi nas je pričakala malica, potem pa so sledile igre. Nato so bile na vrsti delavnice, kjer smo pripravili prostor za pustno zabavo, izdelovali četino zastavo in delali pustne slaščice. Po končanih delavnicah smo pogledali nadaljevanje zgodbe o Martinu Krpanu, nato pa so nas za večerjo čakale pustne dobrote. Po večerji smo se našemili v pustne maske in imeli pustni veseli večer z veliko smeha.

In že je bil na vrsti zadnji dan zimovanja. Zjutraj smo se zbudili, odšli na jutranjo telovadbo in potem na zajtrk. Po zajtrku je sledilo pospravljanje osebnih stvari in ocenjevanje, nato pa slovesni kvadrat in dvig zastave. Pred bojem smo Martinu Krpanu morali podati še zadnje nasvete in ga tako skozi veliko igro pripravili na boj. Vse skupaj se nam je zdelo zelo zabavno. Prosti čas smo izkoristili za igro rovarčka, potem pa je sledila igrica, kjer je Krpan premagal Brdavsa. Potem smo pospravili hišo in pripravili kosilo. Ob koncu smo se poslovili od cesarskega dvora in odšli proti avtobusu. Ta nas je odpeljal proti Viču, kjer smo s sveto mašo zaključili letošnje zimovanje. 


Več slik z zimovanja si lahko ogledate na povezavi: https://photos.app.goo.gl/zcn73XZVAWMsnXkJ9

Objavljeno v Izvidniki in vodnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.