ODPRAVA NA HIMALAJO

ZIMOVANJE BARJANSKE ČETE 2018
SKAVTSKI OKOLJSKI CENTER KOČEVJE

V petek smo se zbrali na Brezovici, kjer smo se med čakanjem igrali banse ter različne igre. Kmalu nas je prišel iskat avtobus in odpeljali smo se proti Kočevskemu Rogu.

Ko smo bili že v bližini doma, so nam divje svinje prekrižale pot, zato smo hodili veliko manj časa. Pred domom smo se igrali še en bans, nato pa smo se preoblekli in šli igrat rovarčka na sneg. Po igri smo morali preplezati steno, da smo lahko prišli v našo ''krčmo'' , kjer sta nas pričakala oskrbika. Pripravila sta nam večerjo, po večerji pa smo imeli veseli večer. Tam smo peli, si govorili vice, se igrali različne igrice, nato pa smo se odpravili spat.


Dva planinca sta se zvečer odločila, da bosta nadaljevala pot proti bazi 4, a ju je ustavilo slabo vreme, saj smo sredi noči dobili klic na pomoč. Pomagali smo jima tako, da smo se najprej izurili ter zbirali točke z opravljanjem različnih nalog. Ko smo zbrali dovolj točk, smo jima lahko šli pomagat.

Naslednji dan smo imeli jutranjo telovadbo in zajtrk, po zajtrku pa ocenjevanje ter dvig zastave. Po zboru smo imeli deset minut, da smo se pripravili na izhod. Po izhodu smo imeli malico ter čas za druženje. Sledile so delavnice. Izbirali smo lahko med igralsko delavnico, izdelavo savne ter izdelavo igluja. Po delavnicah smo imeli krajšo katehezo na temo zaupanja ter smo ižrebali listke za igro Kiss killer, ki smo se jo šli še do konca zimovanja. Kasneje smo imeli prosti čas ter večerjo, po večerji pa zelo zabaven veseli večer, ki so ga pripravili voditelji. Po veselem večeru smo odšli spat ter se poglobili v vrtinec sanj.


V nedeljo nas je prebudilo toplo sonce ter budnica. Hitro smo se preoblekli ter se odpravili v jutranji zbor. Po zboru je sledila telovadba ter zajtrk. Tudi v nedeljo smo imeli ocenjevanje in dvig zastave. Po uradnem zboru smo se odpravili v skupne prostore, kjer smo se šli igro o denarju. Po igri smo se preoblekli v oblačila za na sneg in se odpravili ven, kjer je potekala velika igra. Naša naloga je bila, da smo zbirali listke, s katerimi smo si kupili opremo za na Mount Everest. Listke smo zbirali tako, da smo odgovarjali na vprašanja povezana z zimskim alpinizmom in odpravo. Čas je hitro minil in s skupnimi močmi nam je uspelo pridobiti vso opremo. Za kosilo smo imeli okusno rižoto.


Zatem smo pospravili hišo in odšli. Zaradi slabega vremena se nismo povzpeli še višje, ampak smo se obrnili proti dolini. Čez uro in pol nas je srečal avtobus in nas odpeljal na Vič, kjer smo imeli zaključno mašo.

Objavljeno v Izvidniki in vodnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.