Že 18 let Jakca

Jakec 2015 - Pa kaj zato, če svet ni raven.

Tudi letos smo se skavti Brezovice 1 udeležili  že zelo tradicionalnega Jakca. Barve našega stega so po Logaški planoti ponsele tri skupine. Od IV »Jelenčki«, do dveh ekip PP »Mi smo suh tud če dežva« in »Gremlini«.
Ekipi iz PP ste dosegli odlične rezultate in s tem pokazali, da ste pripravljeni še na veliko akcije naslednje leto. Najboljše uvrščena ekipa pa piše svojo zgodbo:

»Nekaj časa smo že zbirali ekipo za Jakca, ker je prišlo do veliko zamenjav; zadnjo članico ekipe, ki je bila verjetno najbolj zaslužna za točke pri topografiji in topografskih pojmih smo prepričali šele dan pred začetkom, po srečanju čete. No ekipo smo sestavljali:  Jošt Jerina, Petra Leben, Jerca Modic, Matic Dolenc in že omenjena Katja Jerina. Četovodija Anže pa nas je prijavil kot Jelenčke. Katerih klic je bil »Jelenčki --- 3+2- Brezovca«

Vse skupaj se je začelo v soboto, 17.10.2015 ob 6.30, ko smo odšli iz Vnanjih Goric,  da bi bili čim prej prijavljeni in bi imeli več časa za zadnje priprave na teste.  Po prihodu in prijavi smo se nastanili in si ponavljali topografske pojme in znake. Ob 8ih je bil začetek programa za IV, po programu napotki za vodnike  ekip in kaj kmalu smo imeli teste, ki smo jih odpisali dokaj neprepričljivo, a smo kljub temu dosegli  32 od 60 točk in smo bili kar povprečni. Manj zadovoljni pa smo bili z vrisovanjem v zemljevid,  kjer  smo pričakovano dosegli 0 točk. Sledile so delavnice, od tega dve obvezni: escape room in ustvarjalnica. Ob 11h smo imeli štart proge in mentorica Manca Zore je na srečo prihitela v zadnjem trenutku. Na progi smo bili res odlični - našli smo vse pravilno vrisane točke in smo se res začudili, ko so nam na tretji živi točki povedali, da smo časovno prehiteli 30 ekip, ker smo imeli res dober tempo, hitre in prave odločitve in veliko bližnjic. Tudi na živih točkah smo večinoma dosegli veliko točk - na dveh smo podrli rekorde( Jakčeva mreža in spomin točk na zemljevidu ). K dvorani smo izmučeni pritekli ob 17h in za las ujeli večerjo. Skupni čas z odštetim mrtvim časom je bil 5ur in nekaj minut. Malo smo si odpočili, nato pa je napočil čas za  žurko( 18let Jakca !). Igral je Stična band, ki nas je uspešno držal pokonci vse do piska tišine.

Naslednji dan, pa je bila ob 7.30 budnica. Ob osmih še en dober zajtrk, kateremu je sledil klepet z klanovci in pospravljanje dvorane. Ob  9.30 pa začetek sv. maše. Po maši pa razglasitev rezultatov, pričakovali smo kakšno dvanajsto mesto (Na poti smo se šalili, da se želimo uvrstiti med prvih deset, potem smo rekli, da bi šli med prvih pet in na koncu, da bomo prvi od petih). A nas je presenetilo, ko so bili za tretje mesto razglašeni Logatčani, ki so nam na večini točk sledili. Nato pa za drugo mesto pokličejo Jelenčke in začelo se je praznovanje. Potem smo se le še slikali in se presrečni vrnili domov!! =)«

Nekaj slik ter rezultati Jakec 2015

Objavljeno v Domov k Jelenu
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.