Tabor VV 2021

Vrh Sv. treh kraljev Žiri

slike

Volčiči in volkuljice smo letos odšli na usposabljanje za agente. Urjenje je potekalo v hribih na nadmorski višini 800 metrov, kjer so volčiči najprej postali rekruti, kasneje, po uspešno opravljenih treningih in misijah, pa pravi agenti.

Treningi so vključevali mnogo različnih preizkušenj, kot so pohod do Sovre, Matjaževih kamric, preizkus orientacije in iznajdljivosti z iskanjem poti iz labirinta. Izpostaviti je treba tudi obljube, ki so potekale na začetku tabora in na katerih je rutko dobil tudi naš Balu.

Izdelali smo si aluminijaste čelade proti sevanju in očala za branje skrivne pisave, kot tudi orožje za boj proti zlinkovcem – prožilce gumic iz lesa. Čelade smo potrebovali, ko so roboti vgradili čip našima agentoma Akky in Čikky, da smo ju lahko rešili in da sevanje ni prišlo do nas. Glavni lik celega tabora je bil The boss, ki je sporočal, kaj se od nas pričakuje in kaj je treba postoriti.

En dan je bilo treba pomagati deaktivirati bombo, ki bi lahko odnesla pol Slovenije. V četrtek je prišel Balu in nam v cerkvi razodel nekaj modrosti, zvečer pa smo imeli našo prvo in zadnjo skalo posveta letos. Žal pa so nam po skali posveta pot prekrižali rdeči psi, ki jih je Akela sicer pregnala, ampak ob tem utrpela smrtne rane. Akela, če boš kdaj to nevemkako prebrala, vedi, da te dolgo ne bomo pozabili in da bo tvoj duh v krdelu prisoten še dolgo časa.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.