Jesenovanje VV 2019

Volčiči smo v soboto, 2. novembra pričeli z jesenovanjem v Polhovem Gradcu.

Zbrali smo se v parku pred Polhograjsko graščino, prve vtise je zaznamovalo neizrazito vreme. Negotovi občutki so izginili, ko smo se zbrali v prvem krogu in zmolili za dober začetek jesenovanja. Opremo smo odnesli v župnišče, kjer smo zvečer tudi prespali. 

Kmalu smo ugotovili, da nam manjka totem, ki je nujen za Skalo posveta. Takoj smo ga šli iskat. Najprej smo srečali Bagiro, ki so mu Banderlogi razdejali stanovanje. Ko smo mu pomagali, nam je dal namig, da so Banderlogi odšli na Kalvarijo. Tam smo našli Želvo U, totema pa ne. Naprej smo šli v park, kjer nam je Ata Volk po uspešno opravljeni nalogi dal starinski ključ od Podrebrske cerkve.  

Na poti tja smo srečali Čila, ki je izgubil svoja pisma. V Podrebrski cerkvi smo naposled našli totem, izbrali pa smo si tudi ime krdela, kot je bilo zahtevano v Čilovih pismih. Od takrat naprej se kličemo Krdelo neustavljivih volkov. 

Zvečer je sledila Skala posveta. Za nekatere prvič, za vse pa izredno pomemben. Akela je oznanila gruče, med seboj smo sprejeli novince, podpisali smo postavo. 

Zjutraj po telovadbi smo izdelovali čudovite okraske iz starih cedejev in volne. Ob desetih smo se odpravili k sveti maši, pri kateri smo tudi zapeli volčjo pesem. Po maši pa smo se še konkretno razgibali, kradli smo si zastavice in igrali Med dvema kokosoma.  

Po kosilu smo se šli po gručah in čas do pospravljanja prostora preživeli v pogovarjanju o vlogah posameznika v gruči. 

Ostale fotografije so na https://photos.app.goo.gl/WE5yQaVM9qhHcVcf6

 Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.