Jesenovanje PP 2019

Klanovci smo se iz 30. novembra (po izdelovanju venčkov) na 1. december, odpravili na jesenovanje klana 125g.

Najprej smo se zapeljali do Medvod, kjer smo nakupili hrano, nato pa se zapeljali še do Zbilj, kjer smo pustili avtomobila in se peš odpravili proti naši hiši, ki je bila oddaljena nekje dobrih 5 kilometrov. Prišli smo že v temi, kjer smo si kasneje v skavtski hiši v Trbojah tudi zakurili in se razkomotili. Za tem smo se ob peči dogovarjali nekatere pomembne stvari, zapisali pa smo tudi pravilnik klana. Bili smo lačni in naredili smo si slastno lazanjo, ki se je v peči pekla le dobrih 7 minut! Bila je res odlična! :D

Zatem smo pospravili posodo in imeli krajšo katehezo na temo adventa in vsega, kar je v današnji družbi povezano z njim. Sledil je krajši sprehod do jezera, kjer smo podpisali pravila in se srečali z neučakanim gostincem. Utrujeni smo ob nekaj pesmih kmalu zaspali …

Naslednji dan smo opravili jutranji tek in telovadbo, seveda po vstajanju ob 7 uri. Nato je sledil okusen zajtrk, s katerim smo se kar dobro najedli, kasneje odšli k maši v trbojsko cerkev in za tem na bližji travnik, kjer smo igrali pravi frisbee! Bilo je hladno, a smo se med tekom segreli, še bolj prijetno pa je bilo v topli hiši. Pripravili smo piščanca in mu za kosilo priložili še krompir in solato iz paradižnika, res smo postali pravi gurmani, saj pri dobrih okusih ne popuščamo niti za milimeter!

Kosilo smo pekli dobro uro in medtem igrali družabne igre, medtem so se nam pridružili še ostali člani klana in skupaj smo pojedli sočno kosilo. Res je bilo izvrstno zapečeno in niti za odtenek zažgano! Privoščili smo si še tople česnove kruhke in pospravili po hiši, obiskal nas je tudi sosedov fantek Valentin. Po odhodu je sledilo še nekaj kratke in lahke hoje nazaj in domov smo se vrnili okoli sedme ure.

 

Več slik si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://photos.app.goo.gl/iN6sYxrLkNgWDu2k8

Objavljeno v Popotniki in popotnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.

Zimovanje IV 2020

Barjanska četa se je 7. februarja 2020 odpravila na Zimovanje. Vikend smo preživeli med koreninami pri palčku Davidu.
Preberi več »

14.02.2020 ob 12:54 | Tadej

Zimovanje VV 2020

Volčiči smo zimovanje preživeli na več kot 1000 metrih nadmorske višine v župnišču v Davči.
Preberi več »

10.02.2020 ob 18:32 | Tadej

Jesenovanje NoPP 2019

NoPP se je odpravil na prvo jesenovanje.
Preberi več »

06.01.2020 ob 18:42 | Tadej

ZAČETEK NOVEGA SKAVTSKEGA LETA

Novo skavtsko leto začenjamo v petek 4. oktobra ob 17h pred Marijinim domom na Brezovici. Medse bomo sprejeli nove člane, razglasili razpored voditeljev po vejah, darovali sv. mašo in na zanimiv način preleteli lanskoletne aktivnosti iz vseh vej. Zaključili bomo ob 21:30.

S seboj pripelji tudi prijatelja, ki skavtov morda še ne pozna in bi se jim želel pridružiti. Pa seveda NE POZABI na rutko ter kroj, kot se spodobi. In koša dobre volje tudi ne!
Preberi več »

24.09.2019 ob 08:57 | Tadej

Zimovanje klana 2019

Klan je odšel na zimovanje in odkrival lepote Gorenjske.
Preberi več »

07.03.2019 ob 21:19 | Tadej