Jesenovanje NoPP 2019

NoPP se je odpravil na prvo jesenovanje.

Bil je še en izmed deževnih, sivih novembrskih dnevov, ko smo se NOPP-jevci srečali na glavni avtobusni postaji Ljubljana. Najprej smo zmolili in načeli temo jesenovanja, ki je bila šahovnica in igra šah, ki je predstavljala naše življenje. Nato smo se odpravili z avtobusom proti Moravčam. Tam smo se porazdelili v skupine po tri in vsaki skupini so bili dodeljeni 3€, s katerimi si je kupila hrano za kosilo.

Druženje smo nadaljevali na šolskem igrišču, kjer smo okrepili svojo kondicijo z raznimi športnimi igrami. Nato smo ob malici ponovno razmišljali o povezavah med našim življenjem in namizno igro šah. Poskušali smo ozavestiti svoje poteze, ki smo jih naredili v preteklosti, razmišljali ali bi jih storili ponovno na isti način ali kako drugače in kaj so te poteze pomenile v našem življenju. Nato smo si na rame nadeli nahrbtnike in vedro odšli po poti, ki je vodila na sv. Mohorja. Med potjo smo se ustavili na prelepem zelenem predelu, kjer smo si po skupinah skuhali kosilo in uživali ob prijetnem razgledu na naravo v jesenskih barvah. Sledil je počitek, druženje in iskanje izgubljenih dobrih mislih po gozdu. Ko smo si jih podelili smo pot nadaljevali čez blaten a dišeč gozd. Hvaležni, da nas med potjo ni zmočil dež, smo prišli do tople koče, kjer smo se udobno namestili in pojedli malico. Nato smo razmišljali in se pogovarjali o naših identitetah. Kdo smo, katere vloge igramo v življenju, v kakšnih vlogah nas vidijo drugi, katere šibke in močne točke opazimo sami pri sebi in katere drugi opazijo pri nas. Veliko je bilo ustvarjanja in pogovarjanja v skupinah, kar nam je pomagalo, da smo se spoznali še na malo drugačen način, kot poprej v četi. Sledilo je še pisanje pisma prihoda v puščavi. To je pismo, ki ga ob prihodu v NoPP ali PP napiše vsak član. V njem napiše svoje lastne cilje, ki jih želi doseči v naslednjem letu ali nekaj letih in pričakovanja, ki jih ima do sebe in ljudi okoli sebe ter voditeljev. Pisma služijo kot samorefleksija ob odhodu iz NoPP-ja in PP-ja, kajti na papirju je zelo zanimivo in očitno videti razliko v pogledu na življenje in razmišljanju, ki ga odraščajoči najstnik razvije v obdobju adolescence. Po pisanju pisma, smo si skuhali večerjo in se zelo zabavali.  Po večerji je sledil podpis pravil NoPP-ja in izročitev pisma prihoda voditeljem, ki so ga skrbno shranili, da ga bojo ob odhodu posameznikov lahko vrnili. V krogu ob svečkah smo še zapeli nekaj pesmi in nato je sledil veseli večer v soju gledališke improvizacije, pri čemer smo krepili svoje trebušne mišice, hkrati poskrbeli za svoje zdravje, saj smeh je pol zdravja in urili svojo domišljijo.


V nedeljo zgodaj zjutraj smo se odpravili nazaj v dolino k sv. maši, kjer smo pri treh krstih sodelovali s petjem in branjem prošenj. Po maši smo odšli nazaj v hišo, kjer smo si skuhali dobro kosilo in pospravili. Sledilo je še nekaj športne aktivnosti in zaključek. Podelili smo si mnenja o preteklih dveh dneh, kaj nam je bilo všeč in kaj ne, ponovno smo pomislil na cilje, ki smo si jih zadali za prihajajoče leto in se odpravili nazaj v dolino, kjer smo si voščili srečno pot do ponovnega srečanja.

Več slik si lahko ogledate na povezavi: https://photos.app.goo.gl/e8NT5xv2BUqQttCE6

Objavljeno v Popotniki in popotnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.