Jesenovanje IV 2018

Barjanska četa je je na začetku leta odpravila na jesenovanje v Cerknico.

Zjutraj smo se zbrali pri železniški postaji na Brezovici in odšli na vlak. Z vlakom smo se odpeljali do Borovnice, pot pa smo nato nadaljevali z avtobusom do Rakeka. Tam smo imeli prvi počitek, pojedli smo malico in se igrali različne igre.

Med hojo na hrib smo se ustavili na travniku, kjer smo imeli delavnice. Potem je sledil čas, ko smo si mogli skuhati kosilo. Vsak vod je povabil enega voditelja in pojedli smo slastne makarone ter se odpravili proti domu. Ko smo prišli v dom, so nas lepo sprejel iin imeli smo spet različne igre. Pri igrah se nam je pridružila tudi Laura iz Španije, ki je bila z nami čez celo jesenovanje. Zvečer smo imeli tudi sprejem desetih novincev. Za sprejem so morali pojesti slastno papico. Po sprejemu smo imeli praznovanje, kjer smo jedli torte. Sledil pa je še veseli večer in za njim čas za spanje.

Zjutraj smo se zbudili, oblekli in šli na jutranjo telovadbo, kjer smo se dobro ogreli. Potem smo šli nazaj v hišo in pojedli zajtrk. Po zajtrku smo si pospravili stvari v nahrbtnike in imeli prosto. Ko je bila ura deset, smo se odpravili k sveti maši. Po maši smo se šli s pevci bans merjasec. Ko smo se vrnili v dom, smo imeli malico. Po malici je sledila velika igra na svežem zraku. Razdelili smo se v skupine na purane, race, gosi, kokoši in prepelice. Zelo smo se zabavali med zbiranjem in sestavljanjem sestavljank. Potem smo določili mesta in šli na malico. Sledil je odmor in kosilo. Po kosilu smo imeli še zbor in nato je sledil odhod domov.

Objavljeno v Izvidniki in vodnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.