Zimovanje VV 2019

Volčiči in volkuljice smo letošnje zimovanje preživeli v toplem brlogu v Otaležu, pod vodstvom enega in edinega Baden Powell-a.

Naša pustolovščina se je pričela na Brezovici, od koder smo se na pot podali z velikanskim avtobusom. Ta nas je varno pripeljal do cilja, kjer nas je že nestrpno pričakoval Bi-Pi! Spoznali smo tudi njegovo ženo Olave in sestro Agnes. Bi-Pi nas je podučil v številnih skavtskih veščinah, že prvo noč pa smo mu priskočili na pomoč pri obrambi mesteca Mafeking. Napadli so nas namreč strašni Buri! Z iznajdljivostjo in pogumom smo mestece uspeli ubraniti do prihoda konjenice.

Urili smo se v orientaciji in vsaka gruča se je podala na lov, kjer je izvedela zanimive podatke o vasici in njenih prebivalcih. Izdelovali smo tudi bakle, nato pa se zvečer kot krdelo z njimi odpravili na pohod. Veliko smo se naučili še o prvi pomoči in ogledništvu. Bili smo tudi ustvarjalni! Čisto sami smo si izdelali svojo igro Joungle Speed v povečani obliki, in pripravili mnogo nastopov za veseli večer. Po 3 dneh se je naše druženje približalo koncu. Kot odgovorni skavti smo pred odhodom brlog pridno očistili in se poslovili od Baden Powell-a, nato pa odhiteli v objeme naših družin polni zanimivih zgodb in dogodivščin!

Dober lov!

Več slik z našega zimovanja si lahko ogledate na spodnji povezavi: https://photos.app.goo.gl/LXojuNYLxeVpS3GWA


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.

OBLJUBE 2019

Bliža se čas, ko uradno sprejmemo nove člane med naše vrste, ko pokažemo kaj znamo in kaj smo se skupaj z prijatelji naučili novega. Ja to je čas obljub, izpitov velikega lova, ter kasneje tudi poletnih taborov.
Preberi več »

07.05.2019 ob 16:56 | Tadej

Zimovanje klana 2019

Klan je odšel na zimovanje in odkrival lepote Gorenjske.
Preberi več »

07.03.2019 ob 22:19 | Tadej

Zimovanje VV 2019

Volčiči in volkuljice smo letošnje zimovanje preživeli v toplem brlogu v Otaležu, pod vodstvom enega in edinega Baden Powell-a.
Preberi več »

27.02.2019 ob 21:39 | Tadej

Koledar Ostrorogega Jelena 2019

Letos smo skavti pripravili koledar leta 2019. V njem smo s fotografijami predstavili naš steg Brezovica 1. Prispevek za koledar znaša 10€.
Preberi več »

14.12.2018 ob 16:05 | Tadej

Jesenovanje IV 2018

Barjanska četa je je na začetku leta odpravila na jesenovanje v Cerknico.
Preberi več »

26.11.2018 ob 15:37 | Tadej