2015-2020

2015-2016

Voditelji smo začeli skavtsko leto 2015/16 z načrtovanjem v Kosezah in na Brezovici. To leto so se od voditeljstva poslovili Simon Repar, Naomi Novak in Veronika Japelj. Skvo je sestavljalo 10 članov; Karolina Božeglav in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anže Božeglav, Matej Sotošek, Katja Leben, Alja Špicar. Manca Zore, Klara Leben (približno polovico leta).

Steg je štel 83 članov in 5 podpornih članov.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Karolina Božeglav, kača Kaja Matej Sotošek. Na služenju so bili, Bagira Florijan Kocbek, Čikaj Anamarija Božeglav, Mama Rakša Katarina Šilc. Krdelo je štelo 19 članov. Jesenovanje so imeli na Sveti Katarini. Zimovanje so imeli v Otaležu, kjer so se raziskovali Narnijo. Na taboru v Šmartnem ob Dreti kot Galci premagovali Rimljane.

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Anže Božeglav, Alja Špicar in Manca Zore. Popotniki na služenju so bili Tadej Kržič, Klemen Kržič, Enej Novak.. Četa je imela 32 članov. Razporejeni so bili v istih 5 vodov kot v letih do sedaj (risi, kune, srne, komarji, buldogi). Jesenovanje so imeli na Rakitni, kjer je bilo 8 novicev sprejetih v četo. Zimovanje so imeli v Kalu nad Hrastnikom, poleti pa je tabor potekal v Retečah pri Medvodah, kjer so obujali stare kmečke običaje in se tako postavili v vlogo kmeta/kmetice.

Popotnike in popotnice sta v tem letu vodila Janez Vampelj in Katja Leben. Klan je imel 18 članov. Jesenovanje so imeli v Ljubljani, Zimovanje pa na Pokljuki. Pripravili so tudi projekt »Divja jaga« - nočna igra, v kateri je tekmovalo 9 ekip iz cele Slovenije, in je to leto potekala v grajski sceni na Ljubljanskem barju. Na taboru so potovali od Soče do morja.

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

2.10. smo začeli skavtsko leto na prvem skavtskem dnevu. Sprejeli smo nove člane, imeli prehode ter se s pomočjo fotografij spominjali preteklega leta.

V 28.11. smo izvedli projekt Venčki. Spletli smo venčke in jih za prostovoljne prispevke prodajali na prvo adventno nedeljo. Denar, ki smo ga dobil s prodajo venčkov, smo namenili za potrebe vej.

13. decembra je bil v Novem mestu regijski sprejem Luči miru iz Betlehema, ki smo jo 19. in 20. decembra skavti razdelili ljudem po naših župnijah.

27. decembra smo polletno preverbo ciljev združili s tradicionalno SKVO božično-novoletno večerjo.

4. do 6. februarja so voditelji poglabljali svojo vero na duhovnih vajah, ki smo jih imeli na Sv. Katarini

15. marca smo skvojevci sodelovali pri Križevem potu.

16. in 17. aprila je potekala Divja jaga na temo vitezov. Dogodek je potekal na travniku ob Ljubljanici pred veličastnim gradom, ki so ga postavili PP.

14. maja so potekali IV izpiti.

28. in 29. maja so potekale skavtske obljube na Kolišču (ob Ljubljanici). Obljubilo je 9 volčičev, 8 izvidnikov in vodnic in 1 popotnik.

Skvojevci so končali leto z s SKVO taborom. S kanuji so se podali po reki Krki od Otočca do Kostanjevice.

Oktobra, na Jakcu, so se naše ekipe odlično odrezale.

2016-2017

Voditelji smo začeli skavtsko leto 2015/16 z načrtovanjem v Trbojah. To leto sta se od voditeljstva poslovila Alja Špicar in Matej Sotošek. Skvo je sestavljalo 6 članov; Karolina Božeglav in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anže Božeglav, Katja Leben, Manca Zore in Florijan Kocbek.

Steg je štel 77 članov in 3 podporne člane.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Karolina Božeglav, Bagira Florijan Kocbek. Na služenju so bili,, Čikaj Anamarija Božeglav, Mama Rakša Katarina Šilc in kača Kaja Aljaž Kunej.. Krdelo je štelo 19 članov. Jesenovanje so imeli v Ašičovem domu. Zimovanje so imeli v Godoviču, kjer so s palčkom Davidom raziskovali lepote narave in se spopadli s strašnimi troli. Poleti so v Ledinici pri Žireh začeli svetovno popotovanje na Zlati košuti.

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Janez Vampel in Manca Zore. Popotniki na služenju so bili Tadej Kržič, Klemen Kržič, Enej Novak in Tobija Kunej. Četa je imela 42 članov. Razporejeni so bili v istih 5 vodov kot v letih do sedaj (risi, kune, srne, komarji, buldogi). Jesenovanje so imeli v Iški vasi, kjer je bilo 5 novicev sprejetih v četo. Zimovanje so imeli v Cerknici, kjer so uživali na divjem zahodu. Poletni tabor pa je potekal v Mirni Peči, kjer so se s pomočjo časovnega stroja vsak dan prebudili nekje drugje.

Popotnike in popotnice sta v tem letu vodila Anže Božeglav in Katja Leben. Klan je imel 16 članov. Jeseni so se odpravili po Rupnikovi liniji na Zaplani, na Zimovanju pa so zimske radosti in peko v krušni peči prakticirali na Konečki planini nad Mozirjem. Sodelovali so na skavtskem filmskem festivalu in v steg prinesli  nagradi za najboljšo montažo in najboljšo sceno. Že tretje leto zapored so pripravili projekt »Divja jaga« - nočna igra, v kateri je tekmovalo 10 ekip iz cele Slovenije. Na taboru so potovali po vrhovih in nižinah slovenskega primorja.

 

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

2. do 4. septembra smo voditelji imeli načrtovanje v Trbojah

7. Oktobra smo na Brezovici začeli novo skavtsko leto. Sprejeli smo nove člane ter imeli zanimive in aktivne prehode med vejami.

8. septembra smo v okviru občinskega praznika organizirali zbiranje papirja ter delavnice na temo ekologije.

10. decembra smo organizirali nov projekt, ki smo ga poimenovali Skavtski keks. Skupaj z našimi skavti smo pekli in krasili piškote, ki smo jih nato prodajali. Zbran denar je šel za potrebe vej.

11. decembra je bil v Škofji Loki regijski sprejem Luči miru iz Betlehema, ki smo jo 18. decembra skavti razdelili ljudem po naših župnijah.

V decembru smo polletno preverbo ciljev združili s tradicionalno SKVO božično-novoletno večerjo ter čas posvetili še dodatnemu osebnemu napredovanju SKVOja

11. marca smo imeli, na pobudo bivših voditeljev, srečanje našega in vrhniškega klana. Oba klana sta sodelovala na posebaj za njih pripravljeni nočni igri - Izbruh.

24. do 26. marca so imeli voditelji duhovne vaje na Sv. treh kraljih.

8. in 9. aprila je potekala Divja jaga v Dragomerju na temo srhljivega cirkusa.

13. maja so potekali IV izpiti.

27. in 28. maja so potekale skavtske obljube v Podlipi. Obljubilo je 9 volčičev in 14 izvidnikov in vodnic.

Skvojevci so končali leto z s SKVO taborom. Pogumno smo se odpravili v sam Pekel in se tam prijetno ohladili.

Na skavtskem filmskem festivalu Zlata žaba so klanovci s svojim filmčkom pobrali nagradi za najboljšo montažo in najboljšo sceno

Oktobra, na Jakcu, so se naše ekipe odlično odrezale.

2017-2018

Voditelji smo začeli skavtsko leto 2017/18 z načrtovanjem v okolici Vrhnike (Zavratec). To leto je skupnost voditeljev ostala v enaki zasedbi s dodatnimi okrepitvami. SKVO je sestavljalo 11 članov; Karolina Božeglav in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anamarija Božeglav, Manca Zore, Florijan Kocbek, Tadej Kržič, Tobija Kunej, Enej Novak, Katja Leben, Anže Božeglav, Aljaž Kunej. 

Steg je štel 75 članov in 4 podporne člane.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Florijan Kocbek, Bagira Anamarija Božeglav. Na služenju so bili, kača Kaja Manja Kocbek, netopir Mang Franci Krmavnar in Sivi brat Gašper Dolenc. Krdelo je štelo 20 članov. Jesenovanje so imeli v Mali Stari vasi blizu Grosuplja. Zimovanje so imeli v Vipavskem Križu, kjer so raziskovali skrivnosti keltske kulture ter opazovali lepote Primorske. Poleti so v Vinici doživeli brodolom in se z iznajdljivostjo k sreči rešili. 

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Manca Zore, Janez Vampel, Tadej Kržič in Tobija Kunej. Popotniki na služenju so bili Klemen Kržič, Manca Modic in Kristina Krnc. Četa je imela 30 članov. Razporejeni so bili v istih 5 vodov kot v letih do sedaj (risi, kune, srne, komarji, buldogi). Jesenovanje so imeli v Horjulu, kjer so sprejeli novice v četo. Zimovanje so imeli v Kočevskem Rogu, kjer so se podali na goro Mount Everest. Poletni tabor pa je potekal v Podbrezju pri Kranju, kjer so skupaj s Kekcem uživali na gorskem zraku.

Popotnike in popotnice so v tem letu vodili Anže Božeglav, Aljaž Kunej in Katja Leben. Klan je imel 10 članov. Jeseni so bili na Svetem Joštu nad Kranjem, na Zimovanju pa so zimske radosti preživeli na Pokljuki. Na taboru so s kolesi prevozili čudovito pot čez Vršič, do Bleda in domov na Brezovico. 

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

1. – 3.  septembra smo voditelji imeli načrtovanje v okolici Vrhnike

6. Oktobra smo na Brezovici začeli novo skavtsko leto. Sprejeli smo nove člane ter imeli zanimive in aktivne prehode med vejami.

V oktobru smo za krepitev skavtskih veščin voditeljev izvedli Dan veščin. 

18.-25. november Smo izvajali aktivnosti Tedna globalnega učenja

25. novembra smo izdelovali adventne venčke. 

23.-24. december smo že tradicionalno raznašali Luč miru iz Betlehema

22. februar  smo proslavili Dan spomina BiPi z veliko igro z celoten steg kjer nas je obiskal sam Bi-Pi.

V decembru smo polletno preverbo ciljev združili s tradicionalno SKVO božično-novoletno večerjo na Vipavskem križu ter čas posvetili še dodatnemu osebnemu napredovanju SKVO-ja.

26. in 27. maja so potekale skavtske obljube v Vnanje Gorice. Obljubilo je 10 volčičev in 6 izvidnikov in vodnic.

Skvojevci so končali leto z s SKVO izletom. Odpravili smo se na Velenjsko jezero in si privoščili odlično kitajsko kosilo.

2018-2019

Voditelji smo začeli skavtsko leto 2018/19 z načrtovanjem v Godoviču. To leto sta se od voditeljstva poslovila Anže Božeglav, Karolina Božeglav, Katja Leben in Manca Zore. SKVO je sestavljalo 13 članov; Florijan Kocbek in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anamarija Božeglav, Tadej Kržič, Klemen Kržič, Tobija Kunej, Kristina Krnc, Enej Novak, Aljaž Kunej Marko Rus, Katarina Šilc, Manja Kocbek, Anja Starkež.

Anja se je voditeljem pridružila decembra, Marko pa februarja. Na obljubah je Anja zamnjala rutko LJ2 za brezovško Marko pa je dal obljubo. 

Steg je štel 83 članov in 2 podporne člane.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Anamarija Božeglav, Bagira Katarina Šilc in kača Kaja Manja Kocbek, Mama Rakša Anja Starkež in Iki Marko Rus. Na služenju v Krdelu sta bila popotnika Mang Franci Krmavnar in Ata Volk Matevž Marinko. Krdelo je štelo 23 članov. Jesenovanje so imeli v mali koči v Žlebah. Zimovanje so imeli v Otaležu pri Sv. Katarini, kjer so spoznali Bi-Pija in mu pomagali obraniti Mafeking pred Buri. Poleti so v Šentlambertu blizu Zagorja vstopili v Pravljično deželo. 

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Janez Vampel, Tadej Kržič, Tobija Kunej, Klemen Kržič in Kristina Krnc. Popotniki na služenju so bili Gašper Dolenc in Manca Modic. Četa je imela 36 članov. Razporejeni so bili v istih 5 vodov kot v letih do sedaj (risi, kune, srne, komarji, buldogi). Jesenovanje so imeli v Cerknici, kjer je bilo 8 novincev sprejetih v četo. Zimovanje so imeli v Davči pri Železnikih, kjer so pomagali Martinu Karpanu premagati Turke in ubraniti Dunaj. Poletni tabor pa je potekal v Lokah pri Mozirju, kjer so skupaj vstopili v deželo Narnijo.

Popotnike in popotnice sta v tem letu vodila Florijan Kocbek in Aljaž Kunej. Klan je imel 11 članov. Na jesenovanje so se odpravili v Horjul, na zimovanju pa so obhodili Bohinjsko jezero. Na taboru so potovali med jezeri Avstijske Koroške. 

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

7. – 9. septembra so voditelji imeli letno načrtovanje v Godoviču. 

29. septembra smo v sklopu občinskega praznika organizirali Skavtski orientacijski tek.

5.  oktobra smo na Brezovici začeli novo skavtsko leto. Sprejeli smo nove člane ter imeli zanimive in aktivne prehode med vejami.

14. oktobra smo voditelji osvežili in okrepili veščinsko znanje na Veščinskem dnevu na Brezovici

27. oktobra smo začeli z prenovo skladišča in skavtske sobe. Odstranili smo vse police in prostore za šotore ter jih na novo naredili z lesa. Na marčevskem skavtskem petku pa je Jožef blagoslovil in otvoril skladišče. 

1. novembra smo obudili dogodek Venčkovanje ko smo v sodelovanju z župnijskim Karitasom izdelovali adventne venčke. 

15. decembra je bil v Linzu sprejem Luči miru iz Betlehema, ki smo jo 22. decembra skavti razdelili ljudem po naših župnijah.

Prvi teden januarja smo polletno preverbo ciljev združili s tradicionalno SKVO božično-novoletno večerjo ter čas posvetili še dodatnemu osebnemu napredovanju SKVO-ja

23 februarja je bil prvi sestanek na katerem so voditelji začeli s pripravami na Sibasto 2020.

30. marca je bila v Vnanjih Goricah zbiralna akcija starega papirja.

5. do 7. aprila so imeli voditelji duhovne vaje na v polharski koči v Podlipi nad Vrhniko.

27. aprila se je na Brezovici poročila dolgoletna voditeljica in stegovodja Karolina Božeglav Jezeršek. Skavti smo jo po poroki pospremili v špalirju.

24. in 25. maja so potekale skavtske obljube Veliki lov in skavtski izpiti v Polhovem gradcu. Obljubilo je 10 volčičev in 10 izvidnikov in vodnic, 1 popotnik in 1 voditelj. Anja Starkež pa je zamenjala svojo rutko LJ2 za brezovško. 

Poleti so voditelji izvedli skavtsko oratorijsko veliko igro v Polhovem gradcu, Dobrovi, in Bevkah.

Skvojevci so končali leto z s taborom voditeljev imenovanim Srečanje. Tabor je potekal v Želodniku pri Domžalah 5. – 11. Avgusta. Pripravilo ga je Združenje in udeležilo se ga je preko 400 voditeljev. 

2019-2020

Voditelji smo skavtsko leto 2019/20 začeli z načrtovanjem v Poviru pri Sežani. To leto sta se od voditeljstva poslovila Enej Novak in Katarina Šilc. Na novo pa je v SKVO in na splošno k skavtom prišel Aleks Čakš. Skvo je tako sestavljalo 13 članov; Florijan Kocbek in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anamarija Božeglav, Tadej Kržič, Kristina Krnc, Tobija Kunej, Klemen Kržič, Manja Kocbek, Aljaž Kunej, Monika Gorjan, Marko Rus, Anja Starkež in Aleks Čakš. V tem letu smo imeli poleg vej VV, IV in PP tudi noviciat popotnikov in popotnic.

Na ravni ZSKSS so delovali Janez Hozjan, Sabina Rupnik Suhadolnik in Barbara Tehovnik.

Steg je štel 98 članov, 3 člane, ki so delovalni na ravni ZSKSS in 3 podporne člane.

Leto je bilo posebno, saj nas je v drugi polovici presenetila epidemija koronavirusa, tako da smo morali srečanja izvajati na daljavo od marca, do konca skavtskega leta. Tabori so potekali dokaj normalno in seveda z ustreznimi ukrepi proti širjenju nalezljive bolezni.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Anamarija Božeglav, kača Kaja Aleks Čakš in Bagira Marko Rus. Na služenju so bili, škarnik Čil Jerca Modic, Ata volk Matevž Marinko, želva U Aljaž Novak in Sivi brat Jošt Jerina. Krdelo je štelo 23 članov. Jesenovanje so imeli v Polhovem Gradcu. Zimovanje so imeli v Davči, kjer so se srečali z Vesoljčki. Na taboru v Dolnjem Suhorju pri Metliki pa so podrobneje spoznali džunglo.

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Tadej Kržič, Manja Kocbek in Janez Vampel. Imeli so tudi programsko pomoč popotnikov na služenju. To sta bila Gašper Dolenc in v drugi polovici skavtskega leta tudi Manca Modic. Za tehniko sta skrbela klanovca Nejc Novak in Matic Dolenc. Četa je imela 38 članov. Razporejeni so bili v 5 vodov, vendar ne  istih, kot leta do sedaj. Zaradi premalo članov smo ukinili vod Komarjev, ki smo jih združili z vodom Buldogov. Zaradi velikega števila deklet smo ustanovili nov dekliški vod, imenovan Želve. Tako so bili izvidniki in vodnice v Barjanski četi razporejeni v 2 fantovska in 3 dekliške vode (Buldogi, Risi, Srne, Kune in Želve). Jesenovanje so imeli na Ulovki, kjer je bilo 11 novincev sprejetih v četo. Zimovanje so imeli v Gorah nad Idrijo, kjer so se skupaj s palčkom Davidom borili proti strašnim Trolom. Poleti je tabor potekal na Brišah pri Polhovem Gradcu, kjer so skupaj z družino Krudovih iskali pot do jutrišnjega dne.

Noviciat popotnikov in popotnic so v tem letu vodili Klemen Kržič, Anja Starkež in Monika Gorjan. Veja je štela kar 13 članov. Na jesenovanje so odšli na Sv. Mohorja nad Moravčami. V prazničnem decembru so si pripravili novoletno večerjo, kjer so ob dobri hrani in zabavnih igrah preživeli krasen večer. Zimovanje so imeli na Sv. Marjeti, kjer so Janku in Metki pomagali najti pravo pot. Tabor pa je potekal vzdolž reke soče, kjer so se med hojo in odkrivanjem prelepe narave vsak dan znova spraševali »Se splača?« Tabor so zaključili skupaj z vejo PP.

Popotnike in popotnice sta v tem letu vodila Florijan Kocbek in Aljaž Kunej. Klan je imel 10 članov. Jesenovanje so imeli v Trbojah, Zimovanje pa na planini Ovčarija. Skupaj s SKVO-jem so pripravljali tudi projekt SiBASTA 2020, ki pa je bila zaradi epidemije prestavljena na naslednje leto. Na taboru so potovali po dolini reke Soče in s pomočjo malega šefa iz risanke Ratatouille odkrivali recept življenja. Za piko na i, se jim je za konec tabora pridružil še NoPP.

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

4.10. smo začeli skavtsko leto na prvem skavtskem dnevu. Sprejeli smo nove člane, imeli prehode ter se s pomočjo fotografij in videoposnetkov v obliki TV dnevnika spominjali preteklega skavtskega leta.

19. – 20. 10. smo se tradicionalno udeležili orientacijskega tekmovanja Jakec 2019. Brezovške barve so zastopale 3 ekipe (IV, NoPP in SKVO).

26. 10. smo se udeležili pogozdovanja in pomagali počistiti gozd v Novem Svetu.

9. 11. smo po okoliških vaseh pobirali star papir in si z zbranimi sredstvi znižali tabornine poletnih taborov.

30. 11. smo skupaj z župnijsko Karitas Brezovica izvedli projekt Venčki. Spletli smo venčke in jih za prostovoljne prispevke prodajali na prvo adventno nedeljo. Denar, ki smo ga dobil s prodajo venčkov, smo namenili za potrebe vej.

15. 12. je bil, prvič po ognjiščih, v Cerknici sprejem Luči miru iz Betlehema, ki smo jo 21. in 22. decembra skavti razdelili ljudem po naših župnijah.

4. – 5. 1. smo na Sv. Mohorju imeli polletno preverbo ciljev in jo združili s tradicionalno SKVO novoletno večerjo.

Obljube so zaradi okoliščin z epidemijo potekale ob koncu tabora IV na njihovem tabornem prostoru. Obljubilo je 10 volčičev, 6 izvidnikov, 1 iz veje NoPP in 2 SKVO-jevca. Po obljubah so tabor začeli VV.

Skvojevci so končali leto z s SKVO taborom. Odpravili so se na planino Viševnik in v objemu narave preživeli čudovit vikend.