2015-2017

2015-2016

Voditelji smo začeli skavtsko leto 2015/16 z načrtovanjem v Kosezah in na Brezovici. To leto so se od voditeljstva poslovili Simon Repar, Naomi Novak in Veronika Japelj. Skvo je sestavljalo 10 članov; Karolina Božeglav in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anže Božeglav, Matej Sotošek, Katja Leben, Alja Špicar. Manca Zore, Klara Leben (približno polovico leta).

Steg je štel 83 članov in 5 podpornih članov.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Karolina Božeglav, kača Kaja Matej Sotošek. Na služenju so bili, Bagira Florijan Kocbek, Čikaj Anamarija Božeglav, Mama Rakša Katarina Šilc. Krdelo je štelo 19 članov. Jesenovanje so imeli na Sveti Katarini. Zimovanje so imeli v Otaležu, kjer so se raziskovali Narnijo. Na taboru v Šmartnem ob Dreti kot Galci premagovali Rimljane.

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Anže Božeglav, Alja Špicar in Manca Zore. Popotniki na služenju so bili Tadej Kržič, Klemen Kržič, Enej Novak.. Četa je imela 32 članov. Razporejeni so bili v istih 5 vodov kot v letih do sedaj (risi, kune, srne, komarji, buldogi). Jesenovanje so imeli na Rakitni, kjer je bilo 8 novicev sprejetih v četo. Zimovanje so imeli v Kalu nad Hrastnikom, poleti pa je tabor potekal v Retečah pri Medvodah, kjer so obujali stare kmečke običaje in se tako postavili v vlogo kmeta/kmetice.

Popotnike in popotnice sta v tem letu vodila Janez Vampelj in Katja Leben. Klan je imel 18 članov. Jesenovanje so imeli v Ljubljani, Zimovanje pa na Pokljuki. Pripravili so tudi projekt »Divja jaga« - nočna igra, v kateri je tekmovalo 9 ekip iz cele Slovenije, in je to leto potekala v grajski sceni na Ljubljanskem barju. Na taboru so potovali od Soče do morja.

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

2.10. smo začeli skavtsko leto na prvem skavtskem dnevu. Sprejeli smo nove člane, imeli prehode ter se s pomočjo fotografij spominjali preteklega leta.

V 28.11. smo izvedli projekt Venčki. Spletli smo venčke in jih za prostovoljne prispevke prodajali na prvo adventno nedeljo. Denar, ki smo ga dobil s prodajo venčkov, smo namenili za potrebe vej.

13. decembra je bil v Novem mestu regijski sprejem Luči miru iz Betlehema, ki smo jo 19. in 20. decembra skavti razdelili ljudem po naših župnijah.

27. decembra smo polletno preverbo ciljev združili s tradicionalno SKVO božično-novoletno večerjo.

4. do 6. februarja so voditelji poglabljali svojo vero na duhovnih vajah, ki smo jih imeli na Sv. Katarini

15. marca smo skvojevci sodelovali pri Križevem potu.

16. in 17. aprila je potekala Divja jaga na temo vitezov. Dogodek je potekal na travniku ob Ljubljanici pred veličastnim gradom, ki so ga postavili PP.

14. maja so potekali IV izpiti.

28. in 29. maja so potekale skavtske obljube na Kolišču (ob Ljubljanici). Obljubilo je 9 volčičev, 8 izvidnikov in vodnic in 1 popotnik.

Skvojevci so končali leto z s SKVO taborom. S kanuji so se podali po reki Krki od Otočca do Kostanjevice.

Oktobra, na Jakcu, so se naše ekipe odlično odrezale.

 

2016-2017

Voditelji smo začeli skavtsko leto 2015/16 z načrtovanjem v Trbojah. To leto sta se od voditeljstva poslovila Alja Špicar in Matej Sotošek. Skvo je sestavljalo 6 članov; Karolina Božeglav in Janez Vampel sta bila stegovodji, ostali voditelji: Anže Božeglav, Katja Leben, Manca Zore in Florijan Kocbek.

Steg je štel 77 članov in 3 podporne člane.

Volčiče in volkuljice so v tem letu vodili Akela Karolina Božeglav, Bagira Florijan Kocbek. Na služenju so bili,, Čikaj Anamarija Božeglav, Mama Rakša Katarina Šilc in kača Kaja Aljaž Kunej.. Krdelo je štelo 19 članov. Jesenovanje so imeli v Ašičovem domu. Zimovanje so imeli v Godoviču, kjer so s palčkom Davidom raziskovali lepote narave in se spopadli s strašnimi troli. Poleti so v Ledinici pri Žireh začeli svetovno popotovanje na Zlati košuti.

Izvidnike in vodnice so v tem letu vodili Janez Vampel in Manca Zore. Popotniki na služenju so bili Tadej Kržič, Klemen Kržič, Enej Novak in Tobija Kunej. Četa je imela 42 članov. Razporejeni so bili v istih 5 vodov kot v letih do sedaj (risi, kune, srne, komarji, buldogi). Jesenovanje so imeli v Iški vasi, kjer je bilo 5 novicev sprejetih v četo. Zimovanje so imeli v Cerknici, kjer so uživali na divjem zahodu. Poletni tabor pa je potekal v Mirni Peči, kjer so se s pomočjo časovnega stroja vsak dan prebudili nekje drugje.

Popotnike in popotnice sta v tem letu vodila Anže Božeglav in Katja Leben. Klan je imel 16 članov. Jeseni so se odpravili po Rupnikovi liniji na Zaplani, na Zimovanju pa so zimske radosti in peko v krušni peči prakticirali na Konečki planini nad Mozirjem. Sodelovali so na skavtskem filmskem festivalu in v steg prinesli  nagradi za najboljšo montažo in najboljšo sceno. Že tretje leto zapored so pripravili projekt »Divja jaga« - nočna igra, v kateri je tekmovalo 10 ekip iz cele Slovenije. Na taboru so potovali po vrhovih in nižinah slovenskega primorja.

 

Imeli smo naslednje stegove dogodke in projekte.

2. do 4. septembra smo voditelji imeli načrtovanje v Trbojah

7. Oktobra smo na Brezovici začeli novo skavtsko leto. Sprejeli smo nove člane ter imeli zanimive in aktivne prehode med vejami.

8. septembra smo v okviru občinskega praznika organizirali zbiranje papirja ter delavnice na temo ekologije.

10. decembra smo organizirali nov projekt, ki smo ga poimenovali Skavtski keks. Skupaj z našimi skavti smo pekli in krasili piškote, ki smo jih nato prodajali. Zbran denar je šel za potrebe vej.

11. decembra je bil v Škofji Loki regijski sprejem Luči miru iz Betlehema, ki smo jo 18. decembra skavti razdelili ljudem po naših župnijah.

V decembru smo polletno preverbo ciljev združili s tradicionalno SKVO božično-novoletno večerjo ter čas posvetili še dodatnemu osebnemu napredovanju SKVOja

11. marca smo imeli, na pobudo bivših voditeljev, srečanje našega in vrhniškega klana. Oba klana sta sodelovala na posebaj za njih pripravljeni nočni igri - Izbruh.

24. do 26. marca so imeli voditelji duhovne vaje na Sv. treh kraljih.

8. in 9. aprila je potekala Divja jaga v Dragomerju na temo srhljivega cirkusa.

13. maja so potekali IV izpiti.

27. in 28. maja so potekale skavtske obljube v Podlipi. Obljubilo je 9 volčičev in 14 izvidnikov in vodnic.

Skvojevci so končali leto z s SKVO taborom. Pogumno smo se odpravili v sam Pekel in se tam prijetno ohladili.

Na skavtskem filmskem festivalu Zlata žaba so klanovci s svojim filmčkom pobrali nagradi za najboljšo montažo in najboljšo sceno

Oktobra, na Jakcu, so se naše ekipe odlično odrezale.